BISNODE FOR BUSINESS (B4B) 2016

Pridružite se nam na tokratnem popoldanskem dogodku in zaključite najbolj strasten poslovni dogodek leta v odličnih večernih ritmih.

Kongresni center Brdo pri Kranju

O dogodku

O dogodku

Ponosni smo na našo prvo 5-letko in tudi na vas, ki ste vsa ta leta z nami. V ta naš mali ponos bomo tokrat tudi malce drugače pristopili – tako, da vas navdihnemo iz vseh možnih strani – tudi s smehom – celoten dogodek bo popestrilo kar 5 slovenskih stand-up komikov!

Pridružite se nam na tokratnem popoldanskem dogodku in zaključite najbolj strasten poslovni dogodek leta v odličnih večernih ritmih. Ups, vsega vam pa res ne smemo povedati, ali ne?

Pokrovitelji

Premium pokrovitelji in partnerji: 

    

Premium pokrovitelj:

Pokrovitelji:

       

     

 

 

13.30– 14.30    Registracija in BSN
14.30– 14.50    Pozdravni nagovor, Maria Anselmi, generalna direktorica Bisnode Južni trgi
14.50– 15.00    Strastni smeh z Evo Virc
15.00– 15.30    1. zgodba: Z gazeljimi koraki v vesolje: Andrej Orožen, Dewesoft
15.30– 15.40    Strastna zgodba UniCredit Bank
15.40 – 15.50    Strastni smeh s Klemnom Bučanom
15.50– 16.20    2. zgodba: Če padeš se poberi in pojdi naprej: Anka Lipušček Miklavič, Mlekarna  Planika
16.20– 16.30    Strastna zgodba Zavarovalnice Triglav
16.30 – 17.30    Odmor z Bisnode Speed Networking
17.30 – 17.40    Goclickova strastna zgodba
17.40 – 17.50    Strastni smeh s Tanjo Kocman
17.50– 18.20    3. zgodba: Ko zlato teče v potokih: Vasja Golar, Bevog
18.20– 18.30    Simobilova strastna zgodba
18.30 – 18.40    Strastni smeh z Jernejem Celcem
18.40– 19.10    4. zgodba: Vse se začne in konča pri ljudeh: Bojana Zupanič, Danfoss Trata
19.10– 19.40    Motivacijski govor: Strast v vseh celicah, Boris Cavazza
19.40    Zaključek in druženje zvečerjo

 

Andrej Orožen, DEWESOFT


Leta 2000 je skupaj s tremi partnerji ustanovil podjetje Dewesoft; z Juretom Knezom imata v njem večinski delež, avstrijski partner pa manjšinskega. Andrej je direktor podjetja, Jure je tehnični vodja in skrbi predvsem za razvoj programske opreme.

 

 

Andrej Orožen odgovarja na naša vprašanja:

1. Kaj vam je bila nazadnje "največja lekcija" v življenju?

Vsekakor razlika med odgovornostjo do projektov, denarja, podjetja - kjer je v poslovnem svetu vse mogoče in pa na drugi strani odgovornost do družine. Poslovne odločitve so običajno povezane z denarjem, otroci pa ne sprejemajo popravnih izpitov. Gledajo nas in leta in leta spremljajo. Nanje poskušamo vplivati, kar je vseživljenjsko delo, ki ne dopušča napak. Upam, da se lahko ozrem nazaj in z ženo ugotovim, da nama je relativno uspelo.

2. Kaj je naslednja najbolj strastna stvar, ki si jo želite narediti v življenju?

S kolegom Juretom pripeljati podjetje na nivo, ki naju bo ob pogledu na najino skupno prehojeno pot navdihnilo s ponosom. Želel bi, da bodo v njem, tudi ko ne bom več aktivno sodeloval, zadovoljni sodelavci. Stabilnost in varnost zanje in njihove družine. Seveda bodo še vedno morali trdo delati. Tega ne moreva in ne želiva spreminjati.

3. Kaj ste si vedno želeli, da vas vprašajo, pa vas nikoli niso?

Enostavno - kako si kaj? Vse mogoče me povprašajo javno, zasebno, na raznih dogodkih, vaških veselicah, a nikoli jih v resnici ne zanimam jaz. Verjetno tudi tega ne bi smel pričakovati, a če ste že omenili, česa me nihče ne vpraša ;-).

DEWESOFT

Trboveljsko podjetje Dewesoft se ukvarja z izdelavo programske opreme in proizvodnjo elektronskih komponent ter je bilo za hitro rast leta 2012 nagrajeno z nazivom Zlata gazela. A njihov uspeh se ne ustavi tukaj - v zadnjem času se lahko med drugim pohvalijo z novimi prodajnimi predstavništvi v tujini in lastniškim vstopanjem v dosedanja partnerska podjetja. Poleg tega so odprli DEWESoftov inkubator Katapult, ki podpira zagonska podjetja in podjetja, ki so že na trgu, a nimajo pravega pospeška rasti. Z novim letom so v DEWESoftu začeli s postavljanjem sistema deležništva. Ustanovitelja podjetja, Andrej Orožen in Jure Knez, sta v preteklosti dobila več ponudb za odkup DEWESofta, a želita, da podjetje ostane v domačih rokah, zato sta sodelavcem ponudila v odkup delež podjetja, katerega večinski lastnik je sicer Knez. Podjetje se je zavezalo, da bo v vsakem trenutku sposobno solastnikom izplačati denar, to pa se bo zgodilo tudi v primeru, ko se bo zaposleni odločil zapustiti podjetje. Nihče, ki ni del podjetja, ne more biti njegov lastnik. To velja tudi za oba direktorja, saj menita, da ni pošteno, če bi se operativno umaknila iz podjetja in pobirala sadove dela nekoga drugega.

 

Anka Lipušček Miklavič, MLEKARNA PLANIKA

V Mlekarni Planika je začela delati leta 1995 kot vodja komerciale. Kot pravi, je sama del doline in zato toliko bolj odgovorna vsem tistim kmetom, ki s trudom obdelujejo svoje gorske kmetije. "Želim si, da mlekarna še naprej dobro dela in da bo imela koristi vsa dolina. Ne potrebujem nobene pozornosti. Delam, kakor najbolje znam." Tako se je odzvala, ko so ji povedali, da je med predlaganimi desetimi imeni za Delovo osebnost leta 2011. Njeno skromnost je prepričala šele utemeljitev, da uspešnega delovanja mlekarne zagotovo ne bi bilo brez odličnih sodelavcev, ki so tako kot ona predani delu in da je zato njena privolitev v izbor osebnosti priznanje tudi vsem zaposlenim, še piše Delo. Koliko dela je vloženega v vsak liter mleka, ki ga pridelajo na Kobariškem in Bohinjskem, dobro ve tudi sama, saj preden zjutraj odide v službo, poskrbi za živali v domačem hlevu. "Ni mi nerodno povedati, da pred odhodom v službo pomolzem krave. Tako tudi bolje razumem vse kmete, od katerih odkupimo mleko," je povedala v intervjuju za Val 202.

Anka Lipušček Miklavič odgovarja na naša vprašanja:

1. Kaj vam je bila nazadnje "največja lekcija" v življenju?

Prizadelo me je spoznanje, da v prepričanju, da delaš najboljše, kar lahko, najprej za podjetje, okolje, posledično pa tudi za lastnike in jih zato »dobiš po glavi« prav od slednjih.

2. Kaj je naslednja najbolj strastna stvar, ki si jo želite narediti v življenju?

Največja strastna stvar je postati turistični vodnik po naših čudovitih krajih, seznanjati popotnike z našo enkratno kulinariko, nabirati z njimi zdravilna zelišča,… UŽIVATI v neponovljivi naravi in užitke deliti z ljudmi enakih pogledov.

3. Kaj ste si vedno želeli, da vas vprašajo, pa vas nikoli niso?

Anka, ali zmoreš? V opravičilo: moj bivši šef mi je nekoč dejal: »Anka, za trdo lupino se skriva mehko srce.« … in mogoče dajem vtis tistim, ki me ne poznajo » v globino«, da je samo trda lupina in da je normalno, da vedno zmorem.

MLEKARNA PLANIKA

Izdelki Mlekarne Planika prihajajo iz tistega dela Slovenije, kjer je zrak poln življenjske energije, narava pa je pravljično lepa in razkošna. Podjetje si prizadeva ohraniti prvinskost brez nepotrebnih posegov v naravne procese, saj želi omogočiti odraslim in otrokom dostop do tega pomembnega vira zdravja in vitalnosti. Izdelki, ki jih pridelajo v Mlekarni Planika, so tako izdelani izključno iz mleka, pridelanega na hribovitih območjih občin Tolmin, Kobarid in Bovec, kjer se v poletnih mesecih živina pase, pozimi pa jo rejci krmijo s kakovostno krmo. Poleg tega mleku ne dodajajo nobenih dodatkov, saj je že zaradi naštetih dejavnikov visokokakovostno in predvsem naravno. Kakovost izdelkov potrjujejo tudi priznanja za kakovost, ki jih redno prejemajo na strokovnih ocenjevanjih mleka in mlečnih izdelkov.

 

Vasja Golar, BEVOG

“Pomurec Vasja Golar je pivovar samouk, ki je svojo mikropivovarno Bevog zaradi bolj prijaznega podjetniškega okolja namesto v domači Gornji Radgoni postavil lučaj čez nekdanjo mejo v avstrijski obrtni coni. S svojimi avtorskimi craft pivi je v konkurenci 2600 mikropivovarn iz celega sveta nedavno osvojil tretje mesto med novimi mikropivovarnami, izbor pa so izvedli na glavnem portalu piv ratebeer.com. Proizvodnja pivovarne Bevog po skoraj dveh letih obratovanja ne dohaja povpraševanja in nekateri kupci v tujini na pivo čakajo tudi več tednov.” Vir: RTV SLO - Prava Ideja

BEVOG

Mikropivovarna Bevog je plod zvedavosti in stremljenja k odkrivanju novih pivskih izkušenj, je rezultat entuziazma, ljubezni in elana. Varijo piva s karakterjem in dušo. Njihov cilj je prestopanje mej znanega in ustaljenega. V pivovarni Bevog se posvečajo predvsem pivom zgornje fermentacije, splošno znanih kot ale piva. Kljub angleškim koreninam ale piv so v Bevogu zelo kreativni in se ne držijo ustaljenih norm. Piva oblikujejo po svoje, kot vedo, da je prav. Stil piva, za katerega se odločijo, razstavijo, dodajo širok spekter pridobljenega znanja, ideje, poglede ter ga nato sestavijo in izpilijo nazaj v svoje pivo, ki pa ni strogo zacementirano v predpisane okvirje posameznega stila. Pri kreiranju receptov težijo k popolnosti ter se odrekajo kompromisom. Povedano potrjujejo tudi z že dobljenimi priznanji, nagradami in najpomembneje - z mnogimi zadovoljnimi uživačkami in uživači piva.

 

Bojana Zupančič, DANFOSS TRATA

Bojana Zupanič je bila v podjetju več let tudi HR-business partnerica in torej neposredna sogovornica najvišjemu vodstvu. Po svoji osnovni izobrazbi je sicer novinarka, a radovednost in ambicije po rasti so jo vodile na kadrovsko področje. Vodenje HR oddelka v Trati je prevzela leta 2007, nato postala HR-business partnerica, zadnjih nekaj mesecev pa je na globalnem korporacijskem nivoju odgovorna za proces prepoznavanja in razvoja talentov. Bojana Zupanič o podjetju Danfoss in svojih sodelavcih vedno govori z navdušenjem in energijo, ki se nalezljivo prenaša po celem svetu. Bojana trenutno svoje izkušnje predvsem s področja razvoja talentov razširja po celotnem Danfossu, njen največji izziv pa je, kako ustvariti delovno okolje, kjer ljudje sami oblikujejo svoje delo, se s pomočjo tehnologije učijo od najboljših in sodelujejo ter inovirajo v širokih globalnih mrežah in ta svet spreminjajo na bolje.

Bojana Zupančič odgovarja na naša vprašanja:

1. Kaj vam je bila nazadnje "največja lekcija" v življenju?

Obožujem spremembe, ampak ko se mi je nazadnje zgodila večja sprememba v poklicnem življenju, sem bila kar nekaj mesecev malo zmedena. Lekcija: ne poskušaj vsega razumeti in narediti takoj. Včasih si lahko vzameš tudi čas. Za poslušanje in spraševanje.

2. Kaj je naslednja najbolj strastna stvar, ki si jo želite narediti v življenju?

Težko je izbrati, ko pa vse, kar počnem, počnem s strastjo. V mislih naštevam službene in polslužbene izzive – uau, res bodo pestri naslednji meseci, pa dogodivščine z najstniškim sinom, moje študijske zadeve, … In ko še enkrat preberem vprašanje, se mi misli ustavijo na »najbolj« in »življenju« in že se mi pojavijo nove slike iz nekega drugega okolja. Ja, to je najbolj strastno – pa zaenkrat tudi najbolj skrito…

3. Kaj ste si vedno želeli, da vas vprašajo, pa vas nikoli niso?

Sama imam neko hecno navado, da če želim kaj povedati ali biti slišana, to samoiniciativno naredim. Tako da se res ne spomnim, da bi si kdaj želela kakšnega posebnega vprašanja in bi kar čakala nanj.

DANFOSS

Podjetje Danfoss ustvarja zmogljive inženirske rešitve in spodbuja trajnostni razvoj na področjih infrastrukture, prehrane, podnebja in energetike. Slovenski del Danfossa slovi po izjemni poslovni uspešnosti in izjemni zavzetosti. Pred leti so bili med prvimi, ki so začeli trende dela v prihodnosti prenašati v svoje delovno okolje, o čemer bo na letošnjem B4B govorila Bojana Zupanič, talent direktorica v podjetju.

 

Na tej povezavi najdete fotogalerijo dogodka.