Bisnode4Excellence 2019

18.9.2019, KC Brdo pri Kranju

Kongresni center Brdo pri Kranju

Vabljeni med odlične!

Vabljeni med odlične!

V Bisnode si s svojim delovanjem prizadevamo za odličnost v slovenskem gospodarstvu. Odličnost za nas niso samo dobri poslovni rezultati, temveč iskrena zaveza transparentnemu poslovanju, dobri poslovni praksi in družbeni odgovornosti.

Dogodek Bisnode4Excellence je namenjen Bisnode poslovnim partnerjem in Bisnode strankam, med drugim pa je tudi stičišče Bisnode certificirancev bonitetne odličnosti A, AA, AAA, Zlati AAA in Platinasti AAA – torej najbolj vzpodbudnim in najbolj navdihujočim.
Kjer A certificiranci bonitetne odličnosti predstavljajo 10,8 % slovenskega trga, AA certificiranci bonitetne odličnosti 3,9 % slovenskega trga, AAA certificiranci bonitetne odličnosti 9,6 % slovenskega trga, Zlati AAA certificiranci bonitetne odličnosti 6,92 % slovenskega trga in Platinasti AAA certificiranci bonitetne odličnosti 1,5 % slovenskega trga.

18. septembra bomo v okviru dogodka Bisnode4Excellence praznovali odličnost in spregovorili o tem, kako doseči in obdržati odličnost v poslovanju, kako in kje poiskati nove poslovne priložnosti in kako nam lahko pri tem pomaga tehnologija umetne inteligence in inovativna raba podatkov.

 

Pridružite se nam na prazniku odličnosti!

 

Dogodek Bisnode4Excellence 2019 je namenjen Bisnode poslovnim partnerjem in Bisnode naročnikom ter Bisnode certificirancem bonitetne odličnosti A, AA, AAA, Zlati AAA in Platinasti AAA.

 

Sponzorji in partnerji dogodka

Sponzorji dogodka:

 

Partnerji dogodka:

 

 

Program dogodka Bisnode4Excellence

 

8:30 – 9:00      Dobro jutro z dišečo kavo in sladkimi dobrotami

 

S PAMETNIMI PODATKI DO ODLIČNOSTI

9:00 – 9:20      Milan Dragić, generalni direktor Bisnode za področje Jugovzhodne Evrope: Dobrodošlica in pozdravni nagovor

9:20 – 10:10    Rikard Candell, Direktor analitike Skupine Bisnode: Disrupting sales and marketing using AI – concrete cases and examples*
*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku brez zagotovljenega prevajanja

10:10 – 11:00  Alenka Artnik, svetovna prvakinja, rekorderka v potapljanju na vdih in prva ženska, ki je presegla magično mejo 110 metrov: »Človek ni le telo, je tudi um.«

 

11:00 – 11:50 ODMOR

Bisnode Speed Networking - spoznajte se z odličnimi!

Slavnostna podelitev certifikatov Bonitetne odličnosti                   

Primerjajte se s svetovno rekorderko Alenko Artnik - s spirometrijo preverite, kakšna je vaša kapaciteta in funkcija pljuč!

 

ODLIČNI ZA ODLIČNE

11:50 – 12:05  Mario Pleić, direktor področja Poslovanje s podjetji v banki Sberbank d.d.: Financiranje raziskav in razvoja iz sredstev Sklada skladov

12:05 – 12:25  Red. prof. dr. Srečko Devjak, dekan MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana: Znanje za digitalno prihodnost

12:25 – 12:50  Dr. Damjana Pondelek, direktorica podjetja UREDNICA d.o.o., certificiranec AAA bonitetne odličnosti: Krepitev zaupanja in ugleda sta bistveni sestavini poslovne odličnosti

12:50 – 13:15  Saša Einsiedler, direktorica podjetja HELIOPOLIS izobraževanje, d.o.o., certificiranec Zlate AAA bonitetne odličnosti: Uspeh je dosegljiv!

13:15 – 13:40  David Fister, direktor trženja in razvoja v podjetju FINANČNA HIŠA d.o.o., certificiranec Platinaste AAA bonitetne odličnosti: Kaj je recept biti najboljši? Je to strast ali predanost?

13:40 – 14:00  Partnerska sodelovanja in sinergije kot vzvod in pot do poslovne odličnosti (primer Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Hiveterminal)

14:00 – 15:00 PRIJETNO DRUŽENJE OB KOSILU 

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

DOBRODOŠLI MED ODLIČNE!

Veseli bomo vaše družbe!

 

Alenka Artnik, svetovna prvakinja, rekorderka v potapljanju na vdih in prva ženska, ki je presegla magično mejo 110 metrov

ŠPORTNI DOSEŽKI:

 • Prva ženska na svetu, ki je dosegla globino 110m,
 • nosilka 36 državnih rekordov,
 • štirikratna svetovna prvakinja,
 • trikratna svetovna podprvakinja,
 • devetkratna svetovna rekorderka,
 • dvakratna evropska prvakinja.

2016

SVETOVNO PRVENSTVO – KAS TURČIJA

 1. mesto

82 m

CWT dvojna plavut

SVETOVNI REKORD

 1. mesto

86 m

CWT enojna plavut

 

2017

SVETOVNO PRVENSTVO – ROATAN, HONDURAS

 1. mesto

100 m

CWT enojna plavut

 

EVROPSKO PRVENSTVO – KAS TURČIJA

 1. mesto

85 m

CWT dvojna plavut

SVETOVNI REKORD

 1. mesto

95 m

CWT enojna plavut

SVETOVNI REKORD

2018

VERTICAL BLUE – LONG ISLAND, BAHAMI

 1. mesto

105 m

CWT enojna plavut

SVETOVNI REKORD

SVETOVNO PRVENSTVO – KAS TURČIJA

 1. mesto

86 m

CWT dvojna plavut

SVETOVNI REKORD

 1. mesto

96 m

CWT enojna plavut

 

2019

AZIJSKI POKAL – PANGLAO, FILIPINI

 1. mesto

90 m

CWT dvojna plavut

SVETOVNI REKORD

 1. mesto

92 m

CWT dvojna plavut

SVETOVNI REKORD

KARIBSKI POKAL – ROATAN, HONDURAS

 1. mesto

111 m

CWT enojna plavut

SVETOVNI REKORD

SVETOVNO PRVENSTVO – ROATAN, HONDURAS

 1. mesto

113 m

CWT enojna plavut

SVETOVNI REKORD

 1. mesto

88 m

CWT dvojna plavut

 

 

Alenka Artnik je prosto potapljanje odkrila pred petimi leti. Danes jo, svetovno prvakinjo in svetovno rekorderko, prepoznavajo ljudje na ulici. Od prvih potopov je minilo res malo časa, a njeni športni uspehi so zgrajeni na temeljih desetletij. Tudi na tistih letih, ko je bilo njeno življenje vse prej kot športno. Zato so njeni dosežki še toliko bolj navdihujoči.

»Med mojim prvim športom, kajakaštvom, in potapljanjem je minilo dolgo obdobje,« pojasnjuje Alenka Artnik, ki je mladost preživela v Kopru. »Nadarjenost sem pokazala že zgodaj, v športu sem bila boljša od večine fantov. Zato so me pri desetih letih povabili, naj začnem trenirati kajak na mirnih vodah,« opisuje svojo s športom prežeto najstništvo.

»S Špelo Ponomarenko Janič sva bili dvojec. Bili sva kar uspešni, kot slovenski reprezentantki sva nastopili na mladinskem evropskem in svetovnem prvenstvu,« se spominja tega obdobja. Ponomarenko Janičeva je nadaljevala z veslanjem in nanizala dolgo vrsto uspehov, nazadnje je bila lani na svetovnem prvenstvu tretja, Alenkino življenje pa se je obrnilo v čisto drugo smer. »Pri dvajsetih letih sem pustila šolo, se iz Kopra preselila Ljubljano in se zaposlila v trgovini, ki prodaja opremo za deskanje na snegu, kjer sem bila dolgo poslovodja. Naslednjih deset let sem se bolj kot ne iskala.«

Pri tridesetih letih se je njeno življenje zasukalo v povsem novo smer. »Prijatelj, ki se je hotel zaradi podvodnega ribolova bolje seznaniti s potapljanjem, me je povabil na trening. Z njim sem šla v bazen na Kodeljevo v Ljubljani in potapljanje me je popolnoma fasciniralo. Takrat sem se tudi seznanila z Juretom Daićem, vrhunskim potapljačem iz Maribora, ki ima danes svojo potapljaško šolo na Krku. Jure je bil kasneje moj inštruktor,« se spominja svojih potapljaških začetkov.

V vodi se je počutila kot riba in začela kljub letom, ko je bila povsem zunaj športa, že kmalu uspešno tekmovati v bazenskih disciplinah. Med bazenske discipline spada tako imenovana statična apnea, pri kateri skuša tekmovalec preživeti pod vodo z enim samim vdihom čim dlje časa, ter dve dinamični disciplini ‒ plavanje pod vodo s plavutmi ali brez njih, pri čemer šteje z enim samim vdihom preplavana razdalja. V slednjih dveh disciplinah je napredovala izjemno hitro. Že naslednje leto je postavila prva dva državna rekorda, ki ju je kasneje še nekajkrat izboljšala, ter dosegala kar visoke uvrstitve na mednarodnih tekmovanjih.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu pa je Alenka Artnik v globinskem potapljanju (CMAS) v Roatanu v Hondurasu dosegla svetovni rekord. V kraljevski disciplini (CWT) se je spustila do neverjetnih 113 metrov in osvojila naslov svetovne prvakinje, ki pa si ga, tako kot rekordno znamko, deli z italijansko tekmico Alessio Zecchini.

Alenka nenehno poudarja, da dosežena globina še ni izpolnitev zadanega cilja, varno se je namreč treba tudi vrniti na površino. Ker nikoli ne gre do skrajnega roba svojih sposobnosti, je s svojo preudarnostjo, umirjenostjo in izjemno osebnostno integriteto svetel zgled mlajšim športnikom in vsem potapljačem.

Alenka Artnik, ki danes, kot pravijo, živi svoje sanje, ničesar, kar se ji zgodilo v življenju, pa če je bilo še tako težko in boleče, ne obžaluje. »Zdi se, da se je moralo zgoditi, kar se je zgodilo. Lahko samo rečem: vesolje, hvala.«

 

 

 

Rikard Candell, Direktor za analitiko pri Skupini Bisnode

 • (Trenutno) Direktor za analitiko pri Skupini Bisnode:
  - Zadolžen za vodenje področja analitike, ki zajema vseh 19 trgov Bisnode v segmentu kreditov in tveganj ter prodaje in trženja kot tudi B2B in B2C;
  - Vodi ekipe skupno 60 strokovnjakov, ki so lokalno prisotni v 8-ih državah Bisnode in koordinira področje analitike, na katerem dela 90 analitikov in podatkovnih znanstvenikov na 10-ih trgih.
 • (Predhodno) Direktor za poslovni razvoj pri Skupini Bisnode:
  - Vodenje strateškega poslovanja podjetja s pobudami v okviru strategije, poslovnega razvoja in M&A, npr. usmerjanje strateškega procesa Bisnode, številnih nakupov in razvoja nove ponudbe v okviru spletnega trženja B2C

 • (Predhodno) Svetovalec za upravljanje pri Boston Consulting Group:
  - Eno od vodilnih svetovnih svetovalnih podjetij za upravljanje, ki svetuje vodilnim organizacijam po vsem svetu. Dejaven je bil predvsem pri strategijah in poslovnih transformacijah za podjetja na področju industrijskega blaga, tehnologije, medijev in telekomunikacij.

V preteklosti je igral nogomet, hokej na ledu in treniral borilne veščine, zdaj pa Rikard preživi večji del prostega časa v telovadnici, na smučanju in pri igri golfa.

 

 

 

 

Dr. Damjana Pondelek, direktorica podjetja Urednica d.o.o.

Dr. Damjana Pondelek, direktorica podjetja Urednica d.o.o., je svetovalka organizacijam, vodstvom in kolektivom pri krepitvi odnosov in vodenja, ugleda in zaupanja. Podjetja spremlja na poti sprememb in jim pri tem uspešno svetuje.

Dve desetletji delovanja na področju strateškega, komunikacijskega in kriznega managementa ji omogočata celovit vpogled v družbeno, gospodarsko, politično in medijsko realnost ter učinkovito pomoč vodstvom in kolektivom tudi v najtežjih trenutkih in preizkušnjah. Te so močna spodbuda za nujne organizacijske spremembe, rast in krepitev organizacije, vodstva in sodelavcev.
Dr. Damjana Pondelek je cenjena govornica in predavateljica na kongresih, konferencah, okroglih mizah, izobraževanjih in drugih dogodkih.

 

 

 

Saša Einsiedler, direktorica podjetja HELIOPOLIS izobraževanje, d.o.o.

Saša Einsiedler je licencirana trenerka uspešnosti po Jacku Canfieldu, mednarodna trenerka Persolog® osebnostni profil – DISK®, komunikacijska trenerka in svetovalka, mediatorka, licencirani DreamBuilder coach.

Sicer pa se Saše Einsiedler lahko spominjate z radia in televizije, že dvajset let pa deluje v večjih in manjših podjetjih kot izvajalka delavnic za komunikacijo, osebno uspešnost, izboljševanje odnosov, predvsem pa z motivacijskimi delavnicami na temo zastavljanja ciljev ter strategijami za doseganje le-teh. Pomaga pri nesoglasjih in iskanju skupnih rešitev v teamih, pri preoblikovanju načina razmišljanja in delovanja predvsem vodilnih kadrov. Deluje kot osebni coach ter dosega izjemne rezultate na svojih treningih nastopanja ter ostalih komunikacijskih veščinah.

Z javnimi predavanji, delavnicami ter spletnimi predavanji pomaga ozaveščati ljudi ter jih opominjati, da smo sami kreatorji svoje realnosti. In da z določenim načinom delovanja ter predvsem razmišljanja, lahko dosegamo najboljše rezultate.
Je avtorica dveh priročnikov: Moja samopodoba je moja odločitev in Trening komunikacije in javnega nastopanja s Sašo Einsiedler. Je poslovna ženska, svoje podjetje ima že dvajset let, je mama petih otrok.

Piše redne kolumne za sobotne Primorske novice ter revijo Jana-Zarja ter se s svojimi članki pojavlja kot avtorica na različnih portalih o poslovnem uspehu, osebni rasti ter drugih.

Strategije za doseganje osebnega in poslovnega uspeha uspešno tudi živi in ima otipljive rezultate, ker, kot pravi, »Uspeh je dosegljiv!«.

 

 

 

David Fister, uni.dipl.prav., direktor trženja in razvoja v podjetju FINANČNA HIŠA d.o.o.

David Fister nam bo razkril, kako je ustanoviteljica podjetja FINANČNA HIŠA, mag. Karmen Darvaš, pripeljala podjetje v sam vrh poslovne odličnosti. Kako ji je uspelo skupaj z vztrajnimi sodelavci slediti filozofiji biti drugačen in samosvoj?

David Fister, mlad in ambiciozen pravnik, rojen 1985 v Novem mestu, živi v Mariboru. Iz odvetniških voda je pred petimi leti presedlal v svet podjetništva, kjer uspešno skupaj s partnerko mag. Karmen Darvaš vodi podjetje FINANČNA HIŠA, ustanovljeno pred petnajstimi leti. Podjetje sta uspešno pripeljala v sam vrh poslovne odličnosti. FINANČNA HIŠA je že štiri leta zapored ocenjena z zlato bonitetno odličnostjo, v letu 2019 pa je pridobilo platinasto boniteto. Eno je postati najboljši, povsem nekaj drugega pa je obstati na vrhu.

V dijaških in študentskih letih je bil profesionalni rokometaš, uspešen športnik, ki je prenesel zmagovalno miselnost iz športnega sveta v svet gospodarstva. Občasno predava na finančnih dogodkih na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in v Mariboru. Njegovi strokovni prispevki so objavljeni v številnih finančnih revijah in časopisih.
Njegov moto se glasi:«Work hard. Play hard.«

Torej kaj drži podjetje med najboljšimi? Je to entuziazem zaposlenih? Ali pa nekaj povsem drugega? Več o tej skrivnosti bomo slišali septembra na dogodku Bisnode4Excellence.

 

 

Red. prof. dr. Srečko Devjak, dekan MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana

Red. prof. dr. Srečko Devjak je več kot dvajsetletne izkušnje s področja kvantitativnih analiz pridobil kot svetovalec na osrednjih slovenskih svetovalnih inštitutih ter podjetjih s področja ekonomike in organizacije v podjetništvu. Po letu 1992 je bil do leta 2013 zaposlen na Univerzi v Ljubljani kot visokošolski učitelj za področje kvantitativnih analiz in optimizacij. Vrsto let je bil dekan in prodekan na Fakulteti za upravo, kjer se je osredotočil na področje managementa, kakovosti in partnerstva visokošolskih institucij. Kot gostujoči predavatelj predava na različnih evropskih univerzah in inštitutih. Po letu 2013 opravlja delo rednega profesorja in je dekan MLC Fakultete za management in pravo Ljubljana.

Področje raziskovanja in pedagoškega delovanja:

Pri svojem delu raziskuje zlasti metodologijo proučevanja ekonomičnosti, učinkovitosti, uspešnosti ter kakovosti z vidika managementa profitnih in neprofitnih organizacij in uporabo metod operacijskega raziskovanja pri optimiziranju procesov in struktur.

V zadnjem času se ukvarja s problemi uporabe sodobnih informacijskih tehnologij in podatkovnih baz v procesih optimizacije poslovanja gospodarskih in negospodarskih družb. Znanstveno deluje v raziskovalnih timih tako domačih kot mednarodnih ustanov, kot so: Polytechnic Institute of Bragança (IPB), Portugal; Athens Institute for Education and Research (ATINER), Greece; University of Salzburg, Department of Economics and Social Sciences, Austria; Otto von Guericke-Universität Magdeburg, Germany; University of Bologna, Faculty of economics Forly, Italy; Universitiy of Niš, The Faculty of Economics, Serbia; Faculty of Management (FAM), Serbia.

Tukaj si lahko ogledate fotogalerijo dogodka:

BISNODE4EXCELLENCE 2019

 

Tukaj si lahko ogledate fotogalerijo slavnostne podelitve certifikatov bonitetne odličnosti:

BISNODE4EXCELLENCE 2019 PODELITEV CERTIFIKATOV BONITETNE ODLIČNOSTI

VIDEO UTRINKI PRETEKLEGA DOGODKA:

Bisnode 4 Excellence, Brdo pri Kranju, 21.6.2018

Bisnode recept za poslovno odličnost – Petra Majdič, B4E 2018

Bisnode recept za poslovno odličnost – Zmago Sagadin, B4E 2018

Recept za poslovno odličnost- Zasl. prof. dr. Janek Musek