Bisnode4excellence 2018

Dobre prakse poslovne odličnosti - odlični za odlične!

Kongresni center Brdo pri Kranju

Vabljeni med odlične!

Vabljeni med odlične!

V Bisnode si s svojim delovanjem prizadevamo za odličnost v slovenskem gospodarstvu. Odličnost za nas niso samo dobri poslovni rezultati, temveč iskrena zaveza transparentnemu poslovanju, dobri poslovni praksi in družbeni odgovornosti.  21. junija bomo v okviru dogodka Bisnode4Excellence praznovali odličnost, priložnost pa bomo med drugim izkoristili za to, da spregovorimo o moči podatkov.

Pokrovitelji in partnerji dogodka

Partnerja dogodka

     

 Pokrovitelja dogodka

  

 

08.30 – 09.00 Registracija udeležencev
09.00 – 09.10 Pozdravni nagovor: MILAN DRAGIĆ, generalni direktor Bisnode Južni trg
09.10 – 09.50

PETRA MAJDIČ: ALI ODLIČNOSTI V ŠPORTU SLEDI ODLIČNOST V POSLOVANJU?
»Verjamem, da če ti ni uspelo doseči cilja, ali nisi dovolj dolgo vztrajal ali pa nisi dovolj velikokrat poizkusil.«

09.50 – 10.20

PIERRE DEVILLE, vodja podatkovne analitike v Skupini Bisnode in podatkovni znanstvenik GAUTHIER DOQUIRE: S POMOČJO UMETNE INTELIGENCE DO POSLOVNE ODLIČNOSTI
So pametni podatki in prediktivna analitika zgolj modna muha ali obvezna oprema za doseganje rasti in sprejemanje boljših odločitev?

10.20 – 11.10

Odmor z Bisnode Speed Networking - spoznajte se z odličnimi! -  in podelitvijo certifikatov Bonitetne odličnosti 

VABLJENI TUDI K SODELOVANJU V ZABAVNI AKTIVACIJSKI IGRI: GOL DO ODLIČNOSTI! (pred vhodom v KC Brdo)

11.10 – 11.40 Referenčna zgodba Bonitetne odličnosti A: SUMMIT LEASING SLOVENIJA D.O.O., Mitja Otorepec, generalni direktor
11.40 – 12.10

Referenčna zgodba Bonitetne odličnosti AA: TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA D.O.O., Matej Cerar, pomočnik direktorja

12.10 – 13.00

Odmor z Bisnode Speed Networking - spoznajte se z odličnimi! - in podelitvijo certifikatov Bonitetne odličnosti 

VABLJENI TUDI K SODELOVANJU V ZABAVNI AKTIVACIJSKI IGRI: GOL DO ODLIČNOSTI! (pred vhodom v KC Brdo)

13.00 – 13.30

Referenčna zgodba Bonitetne odličnosti Zlati AAA: UNION HOTELI D.D., Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor

13.30– 14.00

ZASL. PROF. DR. JANEK MUSEK: Zmagujemo z vrednotami.
»Stabilna družba blaginje lahko temelji le na znanju, etiki in vrednotah.«

14.00– 14.40

ZMAGO SAGADIN: ALI ODLIČNOST POSAMEZNIKA DOLOČA ODLIČNOST EKIPE? 
»Kakorkoli obrneš, imel sem srečo, da sem celotno življenje delal, kar sem imel rad. Za človeka je največje zadovoljstvo, če gre rad v službo.«

14.40 ZAKLJUČEK in prijetno druženje ob kosilu na Račjem otoku v Parku Brdo

 

DOBRODOŠLI MED ODLIČNE!

Veseli bomo vaše družbe!

 

 

 

 
Petra Majdič, najuspešnejša slovenska smučarska tekačica 

»Verjamem, da če ti ni uspelo doseči cilja - ali nisi dovolj dolgo vztrajal ali pa nisi dovolj velikokrat poizkusil.«

Petra Majdič je najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. V Svetovnem pokalu je osvojila 24 zmag, od tega kar 20 v šprintu, kar jo uvršča na drugo mesto najboljših šprinterk v zgodovini Svetovnega pokala. Bila je prva slovenska tekačica z zmago v Svetovnem pokalu, prva z medaljo s Svetovnih prvenstev ter prva, ki je medaljo osvojila na olimpijskih igrah v Vancouvru leta 2010. Saj se še spominjate legendarnih tekov, ko je Petra kljub padcu, petimi zlomljenimi rebri in pnevmotoraksom spisala »bronasto zgodbo, vredno zlata«?

S 24 zmagami je uvrščena na četrto mesto najuspešnejših tekmovalk v Svetovnem pokalu. Trikrat ji je pripadel naziv slovenske športnice leta, leta 2007 pa je prejela tudi Bloudkovo nagrado, tj. najvišje državno priznanje na področju športa. Na olimpijskih igrah v Vancouvru je poleg medalje prejela tudi najvišje kanadsko humanitarno priznanje, ki ga podeljuje fundacija Terryja Foxa, za svoj junaški nastop na teh igrah in za osvojeno bronasto odličje. Leta 2011 je bila poleg Francija Petka imenovana za ambasadorko svetovnega nordijskega prvenstva v Planici 2017.

»V življenju za svoj največji dosežek štejem, da sem dokazala, da za uspeh ni pomembno, od kod prihajaš in koliko imaš denarja – pomembno je, da imaš željo! In to je tudi moje vodilo na poslovni poti ter pri vseh tečajih in aktivnostih, ki jih s pomočjo vrhunskih strokovnjakov vodim.«

Športni uspehi:

  • 3. mesto olimpijske igre Vancouver 2010
  • Srebro (Sapporo 2007) in bron (Oslo 2011) s svetovnega prvenstva v šprintih
  • 3x mali kristalni globus za najboljšo šprinterko sezone
  • 24 zmag v svetovnem pokalu
  • 47 uvrstitev na oder za zmagovalce

 

 


Pierre DeVille, vodja analitične službe v skupini Bisnode

Pierre DeVille je magistriral iz področja računalniškega inženiringa in umetne inteligence, doktoriral pa iz uporabne matematike na univerzi v Louvainu. Mnogi njegovi raziskovalni projekti so bili objavljeni v akademskih revijah kot so: Science, Nature Physics, New York Times, BBC, Economist, Forbes, Guardian ipd. Področja, katerim nameni največ pozornosti so masovni podatki, podatkovna znanost, strojno učenje, umetna inteligenca. Posebno specializiran je na področju generiranja stikov (ang. lead generation) v kombinaciji z umetno inteligenco in povečanja prodaje s pomočjo avtomatizacije. 

 

 


Gauthier Doquire, podatkovni znanstvenik v analitični službi skupine Bisnode

Gauthier je podatkovni znanstvenik v analitični službi skupine Bisnode. Ima magisterij iz uporabne matematike, leta 2013 pa je pridobil naziv doktorja znanosti s področja strojnega učenja in podatkovnega rudarjenja. Svoje analitične sposobnosti je okrepil v podjetju, ki se je prav tako ukvarjalo z analitiko masovnih podatkov. Odgovoren je bil za analizo vedenjskih podatkov  telekomunikacijskih operaterjev, z namenom proaktivnega zaznavanja ciljanja strank. Svoje znanje je izpopolnjeval v najnovejših tehnologijah masovnih podatkov za shranjevanje, obdelavo in analizo podatkov.

 

 

 
Mitja Otorepec, generalni direktor Summit Leasing Slovenija

Mitja Otorepec je začel svojo karierno pot med letom 1981 – 1993 na Gospodarski zbornici Slovenije, v Službi za ekonomske odnose s tujino, kjer je zasedal več položajev – od pripravnika, svetovalca, samostojnega svetovalca, v. d. sekretarja za ekonomske odnose s tujino do v. d. direktorja Centra za turistično in ekonomsko propagando. Med leti 1993 in 2000 je bil direktor Creditanstalt SKB Leasing d.o.o., z od leta 2000 pa vse do danes, pa je direktor podjetja Summit Leasing Slovenija.

Diplomant ekonomske fakultete in član profesionalnih združenj (Predsednik Združenja leasing podjetij, podpredsednik Združenja leasing podjetij, predsednik mednarodnega združenja Multilease Association med letoma 2007 in 2009, predsednik odpora za leasing pri Združenju bank Slovenije in član Nadzornega sveta pri Združenju bank Slovenije od leta 2011 pa vse do danes …) v prostem času uživa v športnih aktivnostih, kot so smučanje, golf, jadranje in kolesarjenje.

 

 

 
Matej Cerar, pomočnik direktorja Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o.

Matej Cerar je po zaključeni športni karieri smučanja svojo poslovno pot začel v svetu prava, vendar ga je po izkušnji na sodišču in odvetništvu kljub opravljenemu pravosodnemu izpitu vedno bolj privlačil management. Še posebej ga zanima management inovacij, kjer je po njegovem mnenju za premostitev prepada med idejo na eni strani in prodanim proizvodom na drugi ključno združevanje vseh deležnikov, ki zasledujejo celostne in trajnostno usmerjene pristope. Vesel je, da je nedavno začel sodelovati pri iskanju takšnih rešitev v okviru Tehnološkega parka Ljubljana d.o.o., največjega inovacijskega ekosistema v JV delu Evrope.

 

 

 
Matej Rigelnik, glavni izvršni direktor Union Hoteli d.d.

Matej Rigelnik je pričel kariero kot upravljalec premoženja v NLB Investicijskem bančništvu leta 2008. Med letoma 2011 in 2014 je bil vodja poslovalnice za upravljanje premoženja. S koncem leta 2014 je postal namestnik direktorice sektorja NLB Privatno bančništvo. Leta 2016 je za šest mesecev zasedal pozicijo direktorja sektorja upravljanja premoženja v družbi Triglav Skladi. V začetku leta 2017 je postal član nadzornega sveta Union hotelov, po spremembi sistema korporativnega upravljanja pa član upravnega odbora in glavni izvršni direktor Union hotelov.

Diplomant ekonomske fakultete in predan študent ter štipendist MBA študija iz področja nepremičnin in hotelirstva na Dunaju. Sicer pa imetnik globalno priznane mednarodne licence FRM (Financial Risk Manager).

 

 

  
Zmago Sagadin, slovenski in priznani evropski košarkarski trener

Zmago Sagadin je eden najuspešnejših slovenskih in priznani evropski košarkarski trener s 25 državnimi in mednarodnimi lovorikami. Devetkrat je bil izbran za slovenskega trenerja leta in prejel številne nagrade ter priznanja za športne dosežke. S svojim sistematičnim delom in poudarkom na individualnem razvoju igralcev je razvil 11 NBA igralcev, kar je največ med evropskimi trenerji. Skupaj je razvil več kot 50 igralcev, ki so zaigrali na najvišjem evropskem nivoju ali v ligi NBA.S svojim delom je pripomogel k razvoju slovenske košarke in KK Union Olimpije, ki je v času njegovega trenerskega dela postala prepoznaven evropski košarkarski klub. Z Olimpijo je osvojil skupno kar štiriindvajset državnih in mednarodnih lovorik, vključno z osvojitvijo evropskega pokala, 3. mestom v Evroligi in osvojitvijo lige ABA.

Med leti 2011 in 2014 je bil trener in vodja strokovnega štaba pri KK Helios Domžale, kjer je vzpostavil dolgoročni načrt za razvoj mladih košarkarjev. Pod njegovim vodstvom so dozoreli številni košarkarji, ki so prestopili h KK Union Olimpija in v druge klube, npr. Klemen Prepelič, Gregor Hrovat, Blaž Mahkovic, Matic Rebec in Tomaž Bolčina. V sezoni 2014/2015 je bil trener MZT Skopje. Od leta 2015 pa deluje kot svetovalec na področju sistematizacije in strateškega planiranja trenerskega dela, strokovni televizijski komentator in mentor številnim trenerjem.

Zmago je eden od soustanoviteljev lige ABA, avtor strokovnih člankov, nekdanji predsednik strokovnega sveta KZS in nekdanji predsednik društva slovenskih košarkarskih trenerjev. Zmago je ustanovitelj in prvi selektor slovenske košarkarske reprezentance, ki jo je vodil leta 1992, 1994 in 1995. Leta 2012 pa je vodil slovensko reprezentanco do 20 let.

»Kakorkoli obrneš, imel sem srečo, da sem celotno življenje delal, kar sem imel rad. Za človeka je največje zadovoljstvo, če gre rad v službo.«

 


Zasl. prof. dr. Janek Musek

Janek Musek je zaslužni profesor za občo psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Raziskuje in predava zlasti na področjih osebnosti, vrednot, etičnih standardov in vrlin, modrosti, kognitivne psihologije, psihologije psihičnega blagostanja in zdravja, simbolike, odločanja. Med njegove ožje raziskovalne teme pa spadajo poleg navedenih še razvoj in oblikovanje stabilne družbe prihodnosti (družbe vrednot, znanja in blagostanja ali družbe modrosti). V svetu in doma so vzbudile pozornost predvsem njegove raziskave in teorije vrednot, modeli in teorije osebnostne strukture, v zadnjem času zlasti model generalnega faktorja osebnosti.

Doma in v tujini je objavil preko 500 besedil, od tega nad 100 znanstvenih člankov, 49 knjig in učbenikov. Med njimi so znanstvene monografije Osebnost (1982), Narava in determinante zavestnega odločanja (1985), Teorije osebnosti (1988), Simboli, kultura, ljudje (1990), Znanstvena podoba osebnosti (1993), Nova psihološka teorija vrednot (2000), Zgodovina psihologije (2003), Psihološke in kognitivne študije osebnosti (2003), Psihološke dimenzije osebnosti (2005), Psihologija življenja (2010), Psihološki temelji družbe prihodnosti (2014) ter Osebnost, vrednote in psihično blagostanje (2015), pri ugledni znanstveni založbi Elsevier pa je izšla njegova zadnja znanstvena monografija A general factor of personality: Evidence for the Big One in the five-factor model.

Janek Musek je soustanovitelj in strokovni vodja Inštituta za etiko in vrednote. Je svetovalec Slovenske akademije znanosti in umetnosti (SAZU) ter član Komisije za medicinsko etiko RS.

Tukaj si lahko ogledate fotogalerije dogodka.

PODELITEV CERTIFIKATOV

DOGODEK

1. DEL PREDAVANJ

  • Milan Dragić, generalni direktor Bisnode Južni trg
  • Pierre DeVille, vodja analitične službe v skupini Bisnode
  • Gauthier Doquire, podatkovni znanstvenik v analitični službi skupine Bisnode

PRENESITE PREZENTACIJO

 

2. DEL PREDAVANJ

  • Matej Cerar, pomočnik direktorja Tehnološki park Ljubljana d.o.o.
  • Mitja Otorepec, generalni direktor Summit Leasing Slovenija

PRENESITE PREZENTACIJO