VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Izjava o varovanju osebnih podatkov

Bisnode, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije, d.o.o., Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Bisnode) in povezane družbe Bisnode-a.
Bisnode spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo pridobljene podatke varoval skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov in neželeno komunikacijo.
Uporabnik, ki Bisnode-u posreduje svoje osebne podatke, na ta način daje svojo osebno privolitev za obdelavo njegovih osebnih podatkov in sicer dovoljuje Bisnode-u, da zbira, pridobiva, vpisuje, ureja, vpogleduje, shranjuje ali na drug način obdeluje njegove osebne podatke.

Uporabnik je seznanjen in se strinja, da bo Bisnode njegove osebne podatke uporabil za naslednje namene:

  • vzpostavitev kontakta preko pošte, e-pošte, telefona, SMSa
  • priprave, prilagajanja, posredovanja ponudbe in drugega oglasnega materiala ter izpolnjevanja pogodbenih dolžnosti
  • namene izvajanja raziskave trga, profiliranja, segmentacije, aktivnosti vzorčenja in anketiranja
  • nemotenega delovanja ter izboljšav produktov in produktnih rešitev, ki se navezujejo na osebne podatke zaposlenih v podjetju in njihove povezave z drugimi zaposlenimi ali drugimi podjetji
  • izvajanja marketinških aktivnosti podjetja
  • posredovanja podatkov tretjim osebam, pri čemer lahko tretje osebe pridobljene podatke uporabijo za marketinške in druge komercialne potrebe
  • izvajanja nagradnih žrebanj, tekmovanj in drugih promocijskih aktivnosti.

Uporabnik je seznanjen, da lahko s posredovanjem odjave na elektronski naslov dpo.si@bisnode.com od Bisnode-a kadarkoli zahteva prenehanje uporabe njegovih osebnih podatkov za namene neposrednega trženja. Bisnode bo v 15 dneh od prejema zahtevka uporabnika preprečil nadaljnjo uporabo njegovih osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter ga o tem v petih dneh obvestil.

Piškotki in spletni signali

Nekatere spletne strani podjetja Bisnode uporabljajo tehnologijo, ki se imenuje “piškotki”. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki se shrani na trdem disku vašega računalnika, ko odprete spletno stran ali določen del spletne strani. Piškotki omogočajo podjetju Bisnode, da se seznani s tem, kateri deli njegovih spletnih strani so najbolj priljubljeni, katere strani uporabniki obiskujejo in koliko časa se na teh straneh nahajajo.

Bisnode uporablja piškotke za ugotavljanje strukture prometa na njegovih straneh, kar mu pomaga pri izboljšavi strukture spletne strani in prilagajanju vašim željam, saj si želimo, da bi strani čim bolj ustrezale zanimanju in željam uporabnikov. Na primer, spremljamo mesta, ki jih ljudje obiskujejo, in obiskovalčeve dejavnosti na naših spletnih straneh. Bisnode uporablja piškotke za ponovno trženje. Pri izvajanju in shranjevanju teh izsledkov ostanejo podatki nerazkriti.

Če ne želite sprejemati piškotkov, jih lahko onemogočite z upoštevanjem navodil izdelovalca brskalnika. Več o teh funkcijah si, prosimo, oglejte v navodilih za uporabo brskalnika.

Več o piškotkih in kako jih odstranite si lahko preberete TUKAJ.

Dostop do podatkov podjetja in vaših osebnih podatkov

Pravico imate dostopati do osebnih podatkov, podatke prepisati, kopirati, dopolniti in popraviti ali brisati nepravilnosti v vaših osebnih podatkih ter tudi nasprotovati njihovemu obdelovanju. Dajanje osebnih podatkov je prostovoljno. Prav tako imate pravico, da izveste, kdo so uporabniki osebnih podatkov ali kakšne vrste uporabnikov so.

Če si želite ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke ali podatke vašega podjetja, nam jih pošljite na naslov info.si@bisnode.com, po faksu 01/620 27 08 ali pa nas pokličite na 01/620 27 00.

Na omenjeni telefonski številki smo vam na voljo tudi za vsa dodatna pojasnila.