UPRAVLJANJE S TERJATVAMI

Do več priložnosti tako, da rečete 'da' ustreznim kupcem
KONTAKTIRAJTE NAS
check-mark-blue.png

Hitro in samozavestno sprejemajte odločitve na podlagi vedno posodobljenih kreditnih informaci

check-mark-blue.png

Razvijte in optimizirajte poslovne priložnosti tako, da rečete ‘da’ večjemu številu kupcev

check-mark-blue.png

Izboljšajte uporabniško izkušnjo z racionaliziranimi in osredotočenimi postopki odločanja

Bi se morali tveganjem vedno izogibati?

Bi se morali tveganjem vedno izogibati?

Mnoga podjetja tveganje dojemajo kot nekaj povsem negativnega in zato pogosto spregledajo poslovne priložnosti. Tako stališče pogosto pomeni, da podjetja centralizirajo svoje kreditne odločitve na eno ali nekaj oseb. Če se namesto tega osredotočijo na optimizacijo tveganj, oprejo vrata dodatnim poslovnim priložnostim. S podatki podprtimi odločitvami, ki temeljijo na jasno določenih parametrih, so kreditne odločitve racionalizirane in jih lahko sprejema več oseb. Če se postopki odločanja skrajšajo za celo 90 odstotkov, lahko sprejmete večje število kupcev. Torej je odgovor ne, tveganjem se ne bi smeli vedno izogibati. Namesto tega je treba tveganje oceniti in optimizirati. Sistem za podporo odločanju vam podaja znanja in namenja pozornost bonitetni oceni podjetij in potrošnikov na Švedskem in tudi v preostali skandinavski regiji.

Časovni vpliv

Naredimo preprost izračun: če podjetje ročno preveri 15.000 kreditov letno, to vzame približno 2.500 ur (10 minut za pregled enega kredita). Če pa podjetje v 80 odstotkih primerov uporabi avtomatizirano odločanje s samodejno odobritvijo, prihrani najmanj 2.000 ur ali 100.000 evrov.

Povečajte svoj posel s pravimi kreditnimi odločitvami

Povečajte svoj posel s pravimi kreditnimi odločitvami

S samodejnimi odločitvami se lahko počutite varno

 • Sprejmite več strank in povečajte svojo donosnost s pametnimi kreditnimi odločitvami
 • Zahvaljujoč stalnim posodobitvam ste lahko prepričani, da so vaše odločitve pravilne
 • Pridobite koristne podatke za analize, medtem ko se pretekle informacije in odločitve arhivirajo
Racionalizirajte in poenostavite kreditni postopek

Racionalizirajte in poenostavite kreditni postopek

Sprostite čas in sredstva v svojem podjetju

 • Kreditne ocene naj postanejo rutinski opravki v realnem času, medtem pa vi izboljšajte upravljanje s kupci in uporabniško izkušnjo
 • Zagotovite si kvalitativne ocene zahvaljujoč doslednim kreditnim odločitvam
 • Delegirajte odločitve v organizaciji in s tem sprostite sredstva v vašem kreditnem oddelku
Optimizirajte odločitve na podlagi svojih potreb

Optimizirajte odločitve na podlagi svojih potreb

Zagotovite si sistem upravljanja s krediti pod lastnimi pogoji

 • Pridobite rešitev po svoji meri, ki temelji na obstoječi kreditni politiki, ali standardizirano odločevalsko predlogo
 • Integrirajte rešitev v svoje sisteme in upravljajte s kreditnimi odločitvami prek lastne platforme
 • Zagotovite si doslednost in enotnost vseh bonitetnih ocen in odločitev, ne glede na to, kdo jih je sprejel in kje

Rešitve so lahko izdelane po meri in prilagojene vašim posebnim zahtevam. Na podlagi vaše obstoječe kreditne politike oblikujemo koherentna in dosledna pravila za oblikovanje bonitetnih ocen, zahvaljujoč rešitvam API pa jih lahko integriramo tudi v vaše sisteme. Z upravljanjem kreditnih odločitev v vaši platformi odločitve postanejo naraven del vašega upravljanja s krediti.

Rešitve po meri, tako da pravila odločanja prilagodi kreditni politiki vašega podjetja. Bonitetno ocenjevanje v vašem podjetju je integrirano z bonitetnimi modeli za podjetja, modeli kreditnega točkovanja za fizične osebe, vašo kreditno politiko, informacijami iz vaših glavnih knjig in podatki vašega kreditojemalca. Na podlagi teh informacij pripravimo pravila za odobritev kreditov izključno po meri vašega podjetja. Ta pravila lahko dodatno priredite in prilagodite skupaj z strokovnjaki, če se na primer pogoji poslovanja ali cilji podjetja spremenijo.

aaa-logotyp.png

Z Bmodeli bonitetnih ocen imate možnost preračunanega, nepristranskega in takojšnjega odločanja o tveganjih. S pomočjo bonitetne ocene in priporočenega kreditnega limita se lahko takoj odločite, ali od kupca zahtevati predplačilo ter kdaj določiti limit ali povečati znesek kredita. Boniteta predstavlja tveganje insolventnosti ali stečaja in je oblikovana na podlagi kombinacije podatkov, statistično podkrepljenih z analizami. Pri korporacijah so na primer podatki iz letnega poročila ključni za oblikovanje njihove bonitetne ocene.

VEČ O BONITETAH ODLIČNOSTI

Kazalnik je učinkovito orodje za sprejemanje boljših odločitev, zavarovanje transakcij in optimizacijo tveganj pri pripravi bonitetnih ocen fizičnih oseb. Imamo generične kazalnike, primerne za večino panog, kljub temu pa vam pripravimo kazalnik popolnoma po vaši meri, posebej za vašo panogo ali posel.

Da bi zaznali goljufe in jim preprečili, da postanejo del portfelja vaših kupcev, smo razvili rešitve za preprečevanje prevar. Z dolgoletnimi izkušnjami odkrivanja kreditnih izgub, preden do njih pride, in izogibanja prihodnjim izgubam zaradi goljufij. Tako vaše podjetje prihrani na milijone evrov letno, vi pa veste, s kom poslujete.

Rešitve za izogibanje goljufijam deloma temeljijo na prepoznavanju vzorcev in analizi poslovnih mrež. Analiziramo stečaje, da bi ugotovil, katera podjetja in člani odborov predstavljajo visoko tveganje. Prevare pogosto sledijo ponavljajočim se vzorcem. Skozi naš dinamični nabor predpisov vas opozorimo na vse, ki bi lahko predstavljali tveganje in jih je zato treba preveriti, preden začnete sodelovati z njimi.

Ponudba:

 • Oceno novih poslovnih odnosov na podlagi kazalnikov goljufij
 • Ugotavljanje tveganega vedenja v vašem portfelju kupcev
 • Svetovanje o tveganju, pranju denarja in goljufijah

Kontaktirajte nas

Pokliči na

Get Started Module - Solution