Varnost in varstvo podatkov

291.jpg

Informacijska varnost skupaj s tehnologijo in IT-varnostjo ščiti dragocene in včasih občutljive podatke, ki so vir zaslužka za naše podjetje. Enako pomembno je, da so naši zaposleni usposobljeni in redno obveščeni o postopku informacijske varnosti in splošni ozaveščenosti.

Varnost je pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati v razvojni fazi vseh novih izdelkov. Na obstoječih izdelkih izvajamo lastne varnostne teste, tretje stranke pa za nas izvajajo stresne teste obstoječih in novih izdelkov.

Družba Bisnode vsak dan trdo dela, da si prisluži zaupanje strank in partnerjev skozi zaščito podatkov s pomočjo močne varnosti. Podatki so zaščiteni s šifriranjem in najnovejšo generacijo programa za preprečevanje zlonamerne programske opreme. Sistemi so pod nadzorom 24 ur na dan vse dni v tednu in družba Bisnode ima pravilnike in postopke za avtorizacijo za pridobitev dostopa do različnih sistemov in informacij.

V družbi Bisnode varstvo podatkov vključuje tudi obdelavo podatkov, ki se izvaja v skladu s strogimi notranjimi predpisi ter v skladu z zakoni EU in lokalnimi zakoni. Zaradi hitrega tehnološkega razvoja je postala trenutna Direktiva EU 95/46/ES zastarela. Od leta 2012 dalje EU pregleduje Direktivo in vzpostavlja sodoben in usklajen okvir varstva podatkov za celotno območje EU.

Spremenjena Uredba o varstvu podatkov bo začela veljati 25. maja 2018 in v Družbi Bisnode je oblikovana skupina, ki bo zagotovila skladnost z uredbo. Zasebnost podatkov je prav tako izjemnega pomena in naši strogi ukrepi glede varnosti podatkov našim strankam in partnerjem ponovno zagotavljajo, da nam lahko zaupajo osebne in pogosto občutljive podatke.

Družba Bisnode je imenovala osebo za varstvo podatkov (DPO) družbe, ki je v veljavi od februarja 2017. Ključne dolžnosti DPO družbe so upravljanje omrežja DPO: znotraj družbe Bisnode to pomeni povezanost z revizijsko funkcijo, kot tudi podporo programu družbe Bisnode za Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Preberite več o GDPR.