Novice

Veleumi prihodnosti svojo pot začenjajo v Bisnode!

24 okt 2017

Je negotova prihodnost del našega vsakdana? Kolikokrat se vprašate, med katerimi poklici se bo čez nekaj let odločal vaš otrok? Zajemajo znanja, pridobljena skozi šolski učni sistem, res vse potrebno za naše življenje?

Bisnode Slovenija se zaveda pomembnosti poklicev, ki bodo v prihodnosti na trgu dela vodilni in znanj, ki jih bodo gradila. Znanj, ki jih danes v šolah še ni moč v celoti pridobiti. Zato je Bisnode Slovenija v sodelovanju z Zavodom Super Glavce v ponedeljek, 23. oktobra 2017, organiziral dogodek BiSmart Kids – Znanja za poklice prihodnosti.

 

 

Otroci so spoznavali, kaj koristnega je moč početi z računalnikom. Z uporabo LEGO kock, tehnologij WeDO in Mindstorms so vstopili v svet robotike, digitalizacije in uporabe IT ter tako spoznali sinergijo med programiranjem, mehaniko in konstruktorstvom. V dveh starostnih skupinah so sestavljali kocke in gradnike ter robotu - narejenemu iz LEGO kock - dajali ukaze za rešitev zanimivih izzivov. Med samim dogodkom smo v ospredje postavili pomembnost sodelovanja, deljenja idej in znanj ter obenem pomembnost učinkovite komunikacije.

 

Ker otroci z učenjem skozi igro razvijajo in krepijo logični, tehnični in analitični način razmišljanja, smo v Bisnode nad izvedenim dogodkom nadvse ponosni in obenem navdušeni nad vedoželjnostjo bodočih gradnikov in nosilcev naše prihodnosti. Otrokom smo predali znanja, s katerimi postajajo analitično pismeni in samozavestnejši ter tako posledično pripomorejo k boljši in vedrejši skupni prihodnosti.


Dogodek BiSmart Kids je za otroke priložnost spoznati nov svet na drugačen, še neznan in njihovi starosti prilagojen način. Spodbuja jih h kreativnemu reševanju problemov, k razmišljanju in spoznavanju, kako za dosego cilja uporabiti svoje lastno znanje, veščine in talente ter jih obenem nauči razumevanja neločljivosti sodobne tehnologije in vrednot sodelovanja, spoštovanja ter deljenja idej.

Bisnode vidi odgovornost v omogočanju visoko-kakovostnih podatkov in njihovi transparentnosti. Ponosni smo na naše aktivno udeleževanje in usposabljanje na tem področju, zato želimo znanja prenesti tudi na najmlajše. Oni so namreč digitalni načrtovalci naše prihodnosti. Smotrno je, da se zavedajo, kako navdušujoče in zabavno je lahko načrtovanje ter da so lahko prav oni del kreativnih rešitev. Znanja prihodnosti namreč ne ležijo več samo v knjigah. To je bilo vidno tudi na BiSmart dogodku, ki je bil prava telovadba za otroške možgane.

 

Zavodu Super Glavce se zahvaljujemo za nepozabno in poučno ponedeljkovo popoldne, vsem otrokom in staršem pa hvala za udeležbo in zaupanje.