Novice

Vega it sourcing je zlata Gazela Srbije 2017

19 jun 2017

Družba Bisnode Srbija je 17. maja 2017 v Beograjski mestni skupščini razglasila zmagovalce izbora Gazela Srbije 2017. Priznanje Zlata gazela 2017 je prejelo podjetje Vega IT Sourcing. Srebrna gazela je pripadla podjetju Termovent Komerc, bronasta gazela pa podjetju Jugotex.

Podjetja so se v vrh prebila med izmed najboljšimi 500 podjetij z najvišjim BSX indeksom in rastjo prodaje v zadnjih petih letih (2011–2015). Izmed 20 kandidatov, s katerimi je Bisnode Srbija opravil intervju, sta se v peterico finalistov uvrstili še podjetji Milanović Engineering in Jugo-Impex EER.

Podjetje srečnih ljudi, ki spreminjajo svet na bolje

Vega IT Sourcing je bilo ustanovljeno leta 2008 z ambicijo, da ustvarjajo okolje, v katerem bodo sodelavci na delo prihajali motivirani in srečni. Želeli so jim omogočiti dobre pogoje za delo in narediti nekaj dobrega za skupnost. Ukvarjajo se z izgradnjo programskih rešitev – od prototipov in arhitekturnih rešitev, testiranju, do pomoči pri migraciji in vzdrževanju. V obdobju 2011–2015, je podjetje zabeležilo indeks rasti 5,35 in leta 2016 ustvarilo prihodke v višini 519 milijonov RSD, pri čemer delež izvoza v prihodkih znaša 100 %. Svoje izdelke in storitve zagotavljajo na trgih Velike Britanije, Nizozemske, Belgije in Švice. Podjetje ima danes 120 zaposlenih, kar kaže na skoraj 40-odstotno rast v primerjavi z letom 2015. Lani so odprli pisarno v Zrenjaninu in vložili v ustanovitev treh partnerskih podjetij.

»Vega IT Sourcing, ki posluje z odlično A1 ++ bonitetno oceno, je podjetje, ki prispeva h gospodarskemu razvoju države in prispeva k vključevanju Srbije v mednarodni tehnološki razvoj,« so v obrazložitev zapisali člani Sveta Gazela, ki mu predseduje Aleksandar Vlahović, predsednik Zveze ekonomistov Srbije. Nagrado Zlata Gazela Srbije je direktorju Vladanu Ostojiću podelil Marko Čadež, predsednik Srbske gospodarske zbornice.

500 Gazel ustvarilo 23.539 novih delovnih mest

Pomen gazel za gospodarstvo je na dogodku predstavila Irina Zdravković, predsednica organizacijskega odbora Gazela. 500 gazel na lestvici je v petih letih podvojilo prodajo in ustvarilo kar 23.539 novih delovnih mest.

Poleg članov sveta Gazele so potencial in pozitiven vpliv, ki ga imajo Gazele v Srbiji, prepoznali partnerji projekta: VIP mobile d.o.o., Banca Intesa, Goclick ter Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani. Medijski partnerji, ki podpirajo projekt, so: Ekonometar, Business Magazine, Business and Finance magazine in Controlling Magazine.
Lani je priznanje Zlata gazela osvojilo podjetje Chemical Agrosava.