Novice

Uspešno poslovanje je možno tudi od doma - z brezplačno Bisnode Mobilno rešitvijo

01 apr 2020

Izbruh koronavirusa na Kitajskem in širjenje le-tega po svetu sta zadala hud udarec napovedim svetovne rasti v letu 2020. Mednarodni denarni sklad in Svetovna banka sta že znižala napoved za leto 2020. Upočasnjevanje gospodarske rasti je neizbežno, po nekaterih predvidevanjih pa lahko razmere vodijo celo v novo gospodarsko krizo. Kako se odzvati na razmere v svetu? Kako zavarovati svoje podjetje pred goljufijami? Kako v času koronavirusa uspešno poslovati od doma? Bisnode rešitve vam tudi v turbulentnih časih pomagajo pri sprejemanju pametnih odločitev za prihodnost podjetja - iniciativa Bisnode solidarnost vam omogoča brezplačen dostop do Bisnode Mobile.
 

Kako se izogniti sodelovanju z lažnimi podjetji?

V turbulentnih časih narašča število prevar. Pojavljajo se »blef« podjetja, ki na posojila kupujejo produkte, nato pa bankrotirajo. Številna prevarana podjetja posojilno izgubo zaradi stečaja posojilojemalca odpišejo, ob tem pa se ne zavedajo, da so bile dejansko žrtve zločina. V prihodnosti naj bi prihajalo do vse več kreditnih goljufij, zato se morajo podjetja zavedati potencialnega tveganja, ki ga lahko predstavljajo novi in tudi obstoječi poslovni partnerji. Kako zagotoviti, da ne postanete žrtev lažnih podjetij? Tri pomembne točke, ki si jih morajo zapomniti vsi podjetniki in podjetnice, če ne želijo postati tarča lažnih podjetij, ki ne plačujejo, so naslednje:
 • Nove stranke je treba natančno proučiti – Danes so goljufi tako premeteni, da morate biti vedno korak pred njimi. Če se vam porodi najmanjši dvom, je stranko vredno proučiti. Ali je naslov pravilen? Ali ima spletno stran? Ali je podjetje v blokadi? Kakšna je njihova trenutna bonitetna ocena?
 • Pravilno proučiti njihovo finančno bonitetno oceno in dnevno spremljati dinamično bonitetno oceno - Natančno proučite bonitetne podatke in bodite posebej pozorni na to, ali so se v podjetju v zadnjem času zgodile kakšne večje spremembe: spremembe plačilnega indeksa, blokade, stečaj, spremembe semaforja itd.
 • Tudi obstoječe in 'redne stranke' je treba natančno spremljati - Bisnode raziskave kažejo, da 80 % vseh kreditnih izgub povzročijo obstoječe stranke, zato je ključno spremljati tudi njihov položaj.


Kako zmanjšati tveganje?

Poslovno tveganje lahko znatno optimizirate, če imate ob pravem času na voljo prave informacije. Z Bisnode rešitvami tako lahko najdete nove stranke in spremljate pričakovane spremembe na trgu, kar je še posebej pomembno v turbulentnih časih. Nastavite si lahko obveščanje o blokadah podjetij, spremljate plačilni indeks in preverjajte, kako vaši partnerji plačujejo drugim poslovnim partnerjem, koliko povezanih podjetij je v lastniški mreži in kako so podjetja pripravljena na izredne razmere ter preverite, ali je podjetje objavilo stečaj, saj imate 90 dni časa, da terjatve prijavite v stečajno maso.
Da bi zaznali goljufe in jim preprečili, da postanejo del portfelja vaših kupcev, smo razvili rešitve za preprečevanje prevar. Bisnode se ponaša z dolgoletnimi izkušnjami odkrivanja kreditnih izgub, preden do njih pride, in izogibanja prihodnjim izgubam zaradi goljufij. Tako lahko vaše podjetje prihrani na tisoče evrov letno, vi pa veste, s kom poslujete. Bisnode rešitve za izogibanje goljufijam temeljijo na prepoznavanju vzorcev in analizi poslovnih mrež. Z analizo stečajev ugotovimo, katera podjetja in člani odborov predstavljajo visoko tveganje. Skozi naš dinamični nabor predpisov vas opozorimo na vse, ki bi lahko predstavljali tveganje in jih je zato treba preveriti, preden začnete sodelovati z njimi.


Ali je v tem času varno poslovati s tujino?

Svet se bori s krizo in prizadeta so številna področja gospodarskega življenja. Službena potovanja so prepovedana, številni zaposleni delajo od doma, sejmi in poslovni dogodki so odpovedani - kako in kje lahko sploh pridete do novih potencialnih strank? Brez dvoma bo trenutni položaj pustil luknjo v prihodkih. Ampak le, če ne boste preklopili na alternativne načine za ustvarjanje prodajnih stikov. Bisnode vam z analizo dvojčkov in analitiko pametnih podatkov pomaga pri iskanju potencialnih strank tudi na tujih trgih. Poleg tega vam omogočamo tudi brezplačni vpogled v Dun & Bradstreet aktualna poročila o povečanem tveganju v Italiji, Združenem kraljestvu in ZDA.

Kaj je dobro vsakodnevno (iz)vedeti pri poslovanju s tujino?
 • Spremljajte v tem času pričakovane spremembe in tveganost poslovanja v posameznih državah;
 • Spremljajte plačilni indeks in preverjajte, kako vaši partnerji plačujejo drugim poslovnim partnerjem;
 • Preverite, koliko povezanih podjetij je v lastniški mreži in kako so podjetja pripravljena na izredne razmere;
 • Ob rednem preverjanju tujega poslovnega partnerja poskrbite tudi za 12-mesečno spremljanje, saj boste tako redno obveščeni o vseh prihodnjih spremembah poslovanja;
 • Preverite, ali je podjetje objavilo stečaj in pravočasno prijavite terjatve v stečajno maso;
 • Preverjajte vse člene v oskrbovalni (dobaviteljski) verigi in poskrbite, da imate na razpolago vpogled tudi v potencialne poslovne partnerje.


Dostop do Bisnode Mobile za vsako slovensko pisarno (od doma)

Ste v času pandemije tudi vi na delu od doma? Bisnode ostaja vaš zanesljivi partner tudi v izrednih razmerah, saj želimo poslovni javnosti olajšati delo »iz domače pisarne«. Vsem slovenskim podjetjem smo zato omogočili brezplačen dostop do Bisnode Mobilne rešitve, ki ponuja vpogled v delovanje subjektov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. V vaš mobilni telefon vtipkajte solidarnost.bisnode.si, izpolnite vsa polja ter si ustvarite brezplačen dostop do regijskih poslovnih informacij. Bisnode Mobilna rešitev vam omogoča dostop do vseh pomembnih informacij v regiji - kjerkoli in kadarkoli - na vaših pametnih telefonih. Z njo tako hitro dostopate do zanesljivih, kvalitetnih in preglednih informacij in tako zmanjšate tveganje pri svojem poslovanju.
V Bisnode Mobilni rešitvi najdete informacije o vaših poslovnih partnerjih, med drugim kontaktne podatke in podatke o lastnikih, finančne podatke za vse tipe pravnih oseb, finančno in dinamično oceno, plačilni indeks in grafične trende finančnih podatkov za pretekla tri leta. Bisnode rešitev vam je kljub izrednim razmeram dostopna za uporabo 24 ur na dan, ob tem pa vam v običajnem delovnem času zagotavljamo tudi brezplačno pomoč in svetovanje pri uporabi na telefonski številki 080 39 03 ali na e-naslovu support.si@bisnode.com.
 
 


Kaj je dobro vedeti? In kaj je dobro izvedeti vsak dan?
 • Spremljajte v tem času pričakovane spremembe na trgu;
 • Spremljajte obveščanje o blokadah podjetij;
 • Spremljajte plačilni indeks in preverjajte, kako vaši partnerji plačujejo ostalim poslovnim partnerjem;
 • Preverite, koliko povezanih podjetij je v lastniški mreži in kako so podjetja pripravljena na izredne razmere;
 • Preverite, ali je podjetje objavilo stečaj, saj imate 90 dni časa, da terjatve prijavite v stečajno maso;
 • Izkoristite in nastavite si Informator za dnevno obveščanje o spremembah poslovanja vseh vaših obstoječih poslovnih partnerjih;
 • Spremljajte spremembe na trgu, pazite nase in na vaše bližnje, pa tudi na vaše sodelavce in zaposlene in OSTANITE ZDRAVI!