Novice

Študenti MLC z BISNODE na konferenci v Atenah

09 jul 2019

Na MLC Ljubljana v okviru študijskega programa uporabljajo in raziskujejo BISNODE GVIN rešitev za različne študijske in raziskovalne namene.

V maju 2019 so se tako študenti MLC Ljubljana v Atenah udeležili  »6th Annual International Conference on Business, Law & Economics in collaboration with the MLC Management & Law College of Ljubljana”.

Na konferenci so nastopili študenti s prispevki v obliki posterjev. Tokrat so študenti predstavili dva posterja s področja uporabe Bisnode analitičnih rešitev in podatkovnih baz. Na primeru BISNODE so izpostavili pomen obstoja velikih podatkov in uporabnega znanja za njihove obdelave pri uspešnem managementu poslovnih sistemov. Na prvem posterju je bil na primeru slovenskih regij prikazana pozitivna korelacija med rastjo BDP na prebivalca v regiji in številom uporabnikov BISNODE podatkovnih baz (Trdin, Kedić: Bisnode business analytics for the development of management). Pokaže se, da regije z večjim številom BISNODE uporabnikov dosegajo hitrejšo rast BDP na prebivalca.

Na drugem posterju je predstavljena cluster analiza regij, po kriterijih strukture bonitetnih ocen uporabnikov BISNODE regije (A.M. Bubalo: Risk management with Bisnode credit rating). Izkaže se, da obstajajo tri skupine (clustri) regij, dve združujeta po več regij in ena je samostojna s svojo specifiko – Obalno-kraška regija. Gotovo ta regija po svoji specifiki poslovnih kultur podjetij predstavlja posebnost in je drugačna od ostalih regij.

Več tudi tukaj: https://www.mlcljubljana.com/mlc-ljubljana-tudi-letos-na-mednarodni-konferenci-v-atenah-2/