Novice

Skupina Bisnode (Bisnode AB) bo postala član družine Dun & Bradstreet

13 okt 2020

Družba Ratos, lastniki Bisnode AB, je z bonitetno hišo Dun & Bradstreet dosegla dogovor o prevzemu družbe Bisnode AB. S tem Bisnode stopa pod okrilje vodilnega svetovnega ponudnika podatkov in analitike za sprejemanje poslovnih odločitev, s katerim Bisnode uspešno sodeluje že skoraj dve desetletji.

Za nadaljnje informacije si oglejte sporočilo za javnost bonitetne hiše Dun & Bradstreet ali sporočilo za javnost družbe Ratos.

 

 1. V: Kako bo ta prevzem vplival name kot Bisnode stranko oz. Bisnode poslovnega partnerja?
  O: V tem trenutku se za stranke ne bo spremenilo skoraj nič. Vse pogodbe bodo ostale enake, prav tako se stranke za vse informacije še vedno lahko obrnete na lokalne Bisnode pisarne (Bisnode Slovenija).

 2. V: Katere ključne prednosti mi bo prinesla ta združitev?
  O: Sprememb ne bo in Bisnode bo še naprej posloval enako kot do zdaj.
  Dun & Bradstreet in Bisnode sta vodilni podjetji na področju podatkov in analitike. Nove priložnosti se bodo ponudile v zvezi s podatki, analitiko, tehnologijami, produkti in zaposlenimi. Prepričani smo, da lahko že kratkoročno in srednjeročno ponudimo nove možnosti za pospešitev rasti in zmanjšanje poslovnih tveganj podjetij.

 3. V: Ali bo prevzem vplival na veljavnost moje trenutne pogodbe z družbo Bisnode?
  O: Vse pogodbe bodo ostale veljavne.

 4. V: Na koga naj se obrnem, če potrebujem kakršno koli informacijo?
  O: Z nami lahko še vedno stopite v stik na običajen način. Odgovorni za upravljanje odnosov s strankami pri Bisnode bodo z vami še naprej komunicirali po istih kanalih in v skladu z enakimi postopki, kot to poteka trenutno.

 5. V: Ali se bodo zaradi prevzema produkti in rešitve, ki jih ponuja Bisnode, spremenili?
  O: Sprememb za zdaj ne bo in Bisnode bo še naprej posloval enako kot do zdaj.

 6. V: Kaj lahko pričakujem po zaključenem postopku prevzema?
  O: Vam, našim strankam in poslovnim partnerjem, želimo predstaviti najboljše iz dveh svetov, da bi vam pomagali doseči še večjo konkurenčno prednost. Dun & Bradstreet in Bisnode sta vodilni podjetji na področju podatkov in analitike. Nove priložnosti se bodo ponudile v zvezi s podatki, analitiko, tehnologijami, produkti in zaposlenimi.

 7. V: Na koga naj se obrnem z nadaljnjimi vprašanji?
  O: Če imate kakršno koli vprašanje, se obrnite na vašega skrbnika pri Bisnode Slovenija. Vaša vprašanja pričakujemo tudi na telefonski številki 080 3903 in na e-naslovu: support.si@bisnode.com.

 

 

Na kratko o bonitetni hiši Dun & Bradstreet

Dun & Bradstreet, vodilni svetovni ponudnik poslovnih podatkov in analitike, podjetjem po vsem svetu omogoča, da izboljšajo poslovno uspešnost. Podatkovni oblak družbe Dun & Bradstreet je temelj za hitrejše iskanje rešitev in hkrati prinaša vpoglede, ki strankam omogočajo, da zvišajo prihodek, znižajo stroške, zmanjšajo tveganje in preoblikujejo svoja podjetja. Podjetja vseh velikosti se pri obvladovanju tveganj in odkrivanju poslovnih priložnosti na bonitetno hišo Dun & Bradstreet zanašajo že od leta 1841. Dun & Bradstreet javno trguje na newyorški borzi (NYSE: DNB).

 • Družba Dun & Bradstreet je bila ustanovljena leta 1841, sedež ima v kraju Short Hills, New York, ZDA, posluje pa na 34 lokacijah po vsem svetu;
 • Zaposluje več kot 4.000 ljudi povsod po svetu;
 • Dun & Bradstreet ima približno 135.000 strank z vseh koncev sveta, med njimi je približno 90 % podjetij Fortune 500, 80 % podjetij Fortune 1000 in 60 % podjetij Global 500;
 • Podatkovni oblak družbe Dun & Bradstreet vsebuje izčrpne informacije o več kot 360 milijonih podjetij, ki se pridobivajo iz približno 16.000 virov, 15 svetovnih spletnih zvez ter 243 državami in ozemlji po vsem svetu;
 • Podatkovni oblak vsebuje nekaj, česar nima nobeno drugo podjetje: številko D-U-N-S®, ki je edinstvena identifikacija ali “korporativni prstni odtis” in se uporablja za vsa podjetja v Dun & Bradstreet podatkovnem nizu. Številko D-U-N-S priporoča in v mnogih primerih celo zahteva več kot 240 trgovinskih, poslovnih in vladnih organizacij;
 • Rešitve družbe Dun & Bradstreet za finance in upravljanje tveganj ter za prodajo in trženje ponujajo podatkovno vodene uvide, ki so strankam v pomoč pri ciljanju, rasti, zbiranju, naročilih in zagotavljanju skladnosti – ne glede na gospodarsko okolje;
 • Bonitetna hiša Dun & Bradstreet je imela leta 2019 1,4 milijarde dolarjev prihodka in 502,1 milijona dolarjev prilagojene EBITDA s 35,5-odstotno maržo.