Novice

Bisnode zajtrk odličnosti s podelitvijo certifikatov bonitetne odličnosti

05 dec 2019

Kako se uveljaviti na tujih trgih kot ugledno in zaupanja vredno podjetje? Z uglednim potnim listom, Bisnode certifikatom bonitetne odličnosti, ki je v poslovnem svetu sprejeta izkaznica o nadpovprečni kakovosti poslovanja podjetja.

Med najpogostejše težave, s katerimi se podjetniki dandanes srečujejo, tako doma kakor tudi na številnih tujih trgih, sodi vsesplošno nezaupanje na trgu, plačilna nedisciplina in oteženo sklepanje poslov. Na eni strani to porodi vprašanje: Kako se izogniti poslovanju s podjetji, ki so neplačniki ali imajo celo blokiran bančni račun? Na drugi strani pa: Kako naj potencialnim poslovnim partnerjem sporočimo, da smo ugledno in zaupanja vredno podjetje?
Odločitve, opravljene na podlagi podatkov in podprte z izkušnjami zmanjšujejo tveganja pri vstopu na nove trge. Pri tem pa je izrednega pomena, da se novim poslovnim partnerjem predstavite kot ugledno in zaupanja vredno podjetje. V mednarodnem okolju je certificiranje podjetij uveljavljena praksa, preko katere podjetja dodatno utrjujejo svoj ugled ter dvigujejo zaupanje.
Skupina Bisnode ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti, s katerimi podjetje izkazuje svojo nadpovprečno kakovost poslovanja, kar pomeni večjo učinkovitost in dobičkonosnost ter manjše tveganje. Na podlagi podatkov preverjajo, katera podjetja dosegajo najvišje standarde poslovne etike in so se v daljšem časovnem obdobju izkazali kot zanesljiv partner glede plačilne sposobnosti, zanesljivosti dobave in kakovosti izdelkov ter storitev. Tistim najboljšim podelijo svoj certifikat bonitetne odličnosti.
Ali ste vedeli, da imamo na slovenskem trgu 22,29 % bonitetno odličnih podjetij, kar je najvišje število na južnoevropskem trgu?
S peščico med njimi smo se 3. decembra 2019 družili na Bisnode4Excellence zajtrku poslovne odličnosti.

 

 

Svoje prakse odličnosti in poti do njih sta z nami delili odlični gostji, Dr. Damjana Pondelek, direktorica podjetja Urednica d.o.o. in Lucija Živa Sajevec, direktorica AMZS d.d.

Dr. Damjana Pondelek, direktorica podjetja Urednica d.o.o., certificiranec Zlate bonitetne odličnosti, je o receptu za poslovno odličnost dejala: »Grajenje zaupanja, dobri odnosi in dobro vodenje – to vse pripelje do dobrih rezultatov«.
V svojem predavanju se je Dr. Pondelek dotaknila tudi tem, kot so: krepitev vodenja, odnosi s sodelavci, upravljanje ugleda in krepitev zaupanja, krepitev odnosov in komunikacije z deležniki, tveganja in ranljivosti, preprečevanje kriznih situacij idr.

 

 

Lucija Živa Sajevec, direktorica AMZS d.d., certificiranec Platinaste bonitetne odličnosti in prejemnik priznanja Vključi.Vse, ki ga podeljuje Združenje Manager z namenom izpostaviti podjetja s strategijo vključevanja in raznolikosti, je z nami delila izkušnje o tem, kako je AMZS, podjetje, ki šteje zavidljivih 110 let, postalo najboljše med najboljšimi - kot podjetje, ki izkazuje platinasto bonitetno odličnost, namreč predstavlja 1,5 % slovenskega trga.

 

 

Predstavniki certificiranih podjetij pa so na dogodku prejeli certifikat bonitetne odličnosti in slavnostni trenutek ovekovečili pred fotografskim objektivom.

 

 

Oglejte si fotogalerijo dogodka in podelitve certificiranim podjetjem tukaj.

Galerija

 

Ob tej priložnosti še enkrat čestitamo vsem certificirancem in vam želimo, da bo tudi v letu 2020 vaša pot sončna, uspešna in odlična!
Prav takšna, kot je bil dan, ki smo ga preživeli skupaj.
Srečno!