Novice

Bisnode prejemnik cerifikata GEMA

14 okt 2019

BISNODE PREJEMNIK CERTIFIKATA GEMA (Gender Equality Management Assessment)!


Na Managerskem kongresu v Portorožu, kjer se je letos zbralo rekordnih 450 slovenskih managerjev in managerk, so prvič podelili tudi certifikat Certifikat GEMA (Gender Equality Management Assessment).

Gre za prvi certifikat družbene odgovornosti za področje enakosti spolov, ki podjetjem (in drugim organizacijam) omogoča učinkovito implementacijo enakosti spolov v njihovo organizacijsko strukturo, kulturo in delovne procese.

S certifikatom  je naša organizacija sposobna privabljati in uspešno zadrževati strateško najboljše kader. Odsotnost spolnih stereotipov in pričakovanj do usklajenosti z družbeno pripisanimi spolnimi vlogami posameznikov in posameznic zaposlenim omogoča svobodno delovno okolje, v katerem se lahko počutijo udobno. To pa ne vpliva zgolj na njihovo produktivnost, temveč je dobro počutje zaposlenih tudi sredstvo za zmanjševanje izgub zaradi bolniške odsotnosti in morebitnih odlivov zaradi fluktuacije delovne sile. ​

Po spolu raznoliki zaposleni so vir večje inovativnosti in ustvarjalnosti, kar dolgoročno potencialno nudi tudi možnosti odpiranja novih trgov. Heterogenost skupin poleg fleksibilnosti vpliva tudi na sposobnost na napredek in posledično boljši ekonomski izid.

V Bisnode se zavedamo, da je življene zaposlenih več kot zgolj njihov čas, ki je preživet na delovnem mestu in temu primerno prilagajamo delovne procese.

Izjemno smo veseli in ponosni, da je naš način dela, ki je v naši organizaciji že leta edini, tudi v slovenski javnosti prepoznan in priznan.

Certifikat je direktorju Bisnode Južni trg, Milanu Dragiću, podelila mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije.