Novice

BiSmart - nosilec ustvarjanja poklicev prihodnosti

09 okt 2017

Petek, 22. september 2017, je bil dan za nagrajevanje pozitivnih sprememb. AmCham Slovenija je v sklopu svojega projekta Best of the Best na ta dan organizirala dogodek Motivacija. Za naziv najboljšega so se potegovali trije finalisti: Bisnode s projektom BiSmart, Borzen s projektom Video Vsebine ter Lidl Slovenija s projektom Skupaj v bitki: Paraolimpijci in Lidl Slovenija.

 

 

Znotraj tematskega sklopa Motivacija, ki predstavlja en sklop programa Best of the Best, se javnosti predstavljajo posamezniki in podjetja, ki slovenski poslovni prostor napolnjujejo z motivacijo, vrednotami in s spodbujanjem pozitivnih sprememb.


“Imenitno je, ko nas navdihujejo drugi,” pravi Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, in dodaja “vesela sem, da podjetja sodelujejo v programu Best of the Best, saj nam njihove ideje in odlična energija dajejo motiv in potrditev, da je AmCham poslovna skupnost res na pravi poti optimizma in priložnosti.”


Po izboru občinstva, komisije in aktivnega poslušalca (Primoža Zupana, direktorja podjetja Hal MBills) je naziv najboljšega v sklopu Motivacija pripadel projektu Skupaj v bitki: Paraolimpijci in Lidl Slovenija, ki ga izvaja podjetje Lidl Slovenija.

 

 

Zmagovalni projekt se osredotoča na večje vključevanje slovenskih paraolimpijskih športnikov v slovenski športni prostor in na povečevanje zavesti o teži, ki jih tovrsten način športa prinaša slovenskemu narodu. Športnice in športniki invalidi, ki kljub telesnim omejitvam niso izgubili volje dosegati nekaj, kar je zanje veljalo nemogoče, nas navdihujejo s svojim neomejenim trudom.


Bisnode Slovenija izreka čestitke zmagovalcu - Lidlu Slovenija - za izjemno zastavljen projekt, ki izpodbija mite o zmožnostih gibalno oviranih oseb. Želimo jim uspešno izvedbo projekta in jih hkrati spodbujamo na poti doseganja zastavljenega cilja.

Smisel vseh treh projektov v projektu Best of the Best je osredotočenost v prihodnost in v ustvarjanje vrednosti (naj si bo družbene ali ekonomske) tam, kjer je še ni. Vsi trije spreminjajo. Spreminjajo v dobro vseh. Spreminjajo na boljše. Na lepše in prihodnosti prijaznejše.

Naslov Finalist Best of the Best je pripadel tudi Bisnode projektu BiSmart. Ta je zasnovan na treh stebrih: BiSmart Kids, BiSmart Think Box in BiSmart High Heels.

“S projektom orjemo ledino na področju pametnih podatkov. Ti predstavljajo novo nafto. Odkrivamo poklice prihodnosti, v teh poklicih potrebna znanja integriramo v izobraževalne ustanove, otrokom omogočamo postati analitično pismeni, v IT podjetja vpeljujemo pomembnost ženske vloge, iščemo nove poti analiziranja podatkov ter tako ustvarjamo podatkovne znanstvenike prihodnosti”, pravi Riitta Fagerholm Mošić, vodja projekta in inovacijski ambasador pri Bisnode Slovenija. Projekt, ki je požel ogromno navdušenja, nam lahko ob vsakodnevnih novih odkritjih, spremembah v poslovanju in načinu dela, poda odgovore na vprašanja o četrti industrijski revoluciji in s tem omili skrbi o negotovi prihodnosti.


Tudi zato smo med drugim v februarju 2017 znotraj sklopa BiSmart Kids v sodelovanju z Zavodom 404 organizirali 4 pilotne delavnice za otroke Bisnode zaposlenih. Naš cilj je bil seznaniti jih z računalništvom, jim kodiranje predstaviti kot zabavno, predvsem pa z njimi deliti izkušnje in inovativnost programiranja ter se skupaj učiti za prihodnost.

V mesecu oktobru nadaljujemo aktivnosti v sklopu BiSmart Kids.
Otroke bomo v sodelovanju z Zavodom Super Glavce seznanili z računalništvom, jim preko iger z LEGO kockami podali osnove analitičnega razmišljanja in stik s tehnologijo ter tako poskrbeli za njihovo analitično pismenost ter znanje o uporabi podatkov.