NAŠI PODATKI IN VARNOST

Podatki so naravni vir, ki ga za vas izboljšamo in interpretiramo
Naši viri podatkov

Naši viri podatkov

Vsak dan dobimo veliko neobdelanih podatkov iz več sto virov, tako javnih kot zasebnih. Gre za informacije o naslovih potrošnikov, obdavčenih dohodkih ali davčnih neplačnikih iz finančne uprave ali evidenc spletne strani Stop neplačniki. Uradne podatke o podjetjih in drugih organizacijah družbi Bisnode zagotavljajo AJPES, statistični urad in okrožna sodišča.

Kot naša stranka imate nenehen dostop do aktualnih in točnih visokokakovostnih podatkov, ki vam pomagajo pri sprejemanju pametnih poslovnih odločitev.

Lokalni in globalni podatki

Lokalni in globalni podatki

Bisnode posluje v 19 državah po vsej Evropi z dostopom do uradnih podatkov na vseh teh trgih. Skozi strateško partnerstvo z največjo bonitetno hišo na svetu Dun & Bradstreet imamo dostop do največje svetovne poslovne baze podatkov z vedno  svežimi informacijami o 250 milijonov podjetij v več kot 220 državah.

Uradni viri informacij, ki jih uporabljamo, so:

  • AJPES (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve)
  • GURS (Geodetska uprava Republike Slovenije )
  • Komisija za preprečevanje korupcije RS
  • Novine (Delo, Dnevnik, Finance, Večer, Primorske novice in drugi) 

Partnerstvo z Dun & Bradstreet nam zagotavlja tudi dostop do mednarodnega standarda D-U-N-S® številke. Gre za unikatni identifikator D&B za podjetja, ki omogoča enostavno hrambo najnovejših podatkov o podjetjih za vse, ki poslujete na mednarodnih trgih.


To so razlogi, zakaj je Bisnode najbolje pozicioniran kot lokalni in globalni akter, ki pomaga podjetjem, ki poslujejo na domačem in mednarodnih trgih.

Bisnode in varovanje podatkov

Bisnode in varovanje podatkov

Vsak dan upravljamo velike količine podatkov. Za nas je samoumevno, da z vsemi temi informacijami ravnamo z največjim spoštovanjem. Varnost podatkov in zasebnost posameznikov sta za nas vsaj tako pomembna kot našim naročnikom. Pri delu zato sledimo natančno določenim smernicam in rutinskim postopkom preverjanj. Uporabljamo popolnoma zanesljive sisteme in  upoštevamo zakonodajo, pravila in predpise, ki veljajo na vseh naših trgih.

Varovanje podatkov za shranjevanje osebnih podatkov

Ker so končni kupci vsakega podjetja zasebni posamezniki, je varno shranjevanje podatkov za Bisnode bistvenega pomena. Spoštujemo vse lokalne in globalne predpise v zvezi s hrambo podatkov in skrbimo, da smo nenehno na tekočem z dogajanji na tem področju ter dobro pripravljeni na prihajajoče spremembe v zakonodaji.
Preberite več o našem pravilniku o upravljanju osebnih podatkov.

Kako spremenim netočne informacije o svojem podjetju v Bisnode registru?

Bisnode kupuje podatke o podjetjih od statičnega urada in drugih zanesljivih virov. Če netočne informacije zadevajo področje delovanja, naslov ali telefonsko številko podjetja, vas prosimo, da se obrnete na statistični urad. Druge informacije prihajajo iz finančne uprave, AJPES in okrožnih sodišč.

Imate napačne podatke o mojem podjetju. Od koga ste jih dobili?

Dobimo ogromno poslovnih informacij iz številnih različnih virov. Da bi odgovorili na vaše vprašanje, moramo vedeti, katera informacija ni pravilna. Za podrobnosti se obrnite na naš center za pomoč uporabnikom ali uporabite spletni obrazec.