• Slovenia
  • Group

Varovanje osebnih podatkov

IZJAVA O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV

Podatke zbira in z njimi upravlja podjetje Bisnode, družba za medije ter poslovne in bonitetne informacije, d. o. o, Likozarjeva ul. 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: “Bisnode”) in Bisnode-ve odvisne družbe.

Bisnode v svojih podatkovnih bazah zbira osebne podatke zgolj v povezavi s korporacijskimi (statusnimi) podatki o združenjih, podjetjih, organizacijah in drugih pravnih osebah. Osebni podatki so pridobljeni v skladu z določbami Zakona o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1).

Uporabljamo, shranjujemo in obdelujemo osebne podatke zgolj v naslednje namene:

  • za izpolnjevanje dolžnosti po katerikoli prodajni in nakupni pogodbi ter katerikoli drugi pogodbi med vami in podjetjem Bisnode,
  • da vas povprašamo po mnenju v zvezi z izdelki in storitvami podjetja in za izvedbo ankete o produktih in storitvah,
  • da poenostavimo in izboljšamo iskanje in pridobivanje informacij o
  • da vam lahko ponudimo najnovejše informacije o produktih in storitvah podjetja Bisnode, vključno z izboljšavami in posebnimi ponudbami, ki bi vas utegnile zanimati,
  • za izvajanje produkta Si.matrix in njemu sorodnih produktov, ki se navezujejo na osebne podatke zaposlenih v podjetju in njihove povezave z drugimi zaposlenimi ali drugimi podjetji,
  • za izboljšavo produktov in storitev podjetja Bisnode,
  • za posredovanje podatkov tretjim osebam, pri čemer lahko tretje osebe pridobljene podatke uporabijo za marketinške in druge komercialne potrebe,
  • za potrebe telemarketinga,
  • za izvedbo nagradnih žrebanj, tekmovanj in drugih promocijskih aktivnosti.

Bisnode, razen v navedenih primerih prejšnjega odstavka, vaših osebnih podatkov ne bo posredoval nobeni tretji osebi brez vaše pisne privolitve.

Piškotki in spletni signali 
Nekatere spletne strani podjetja Bisnode uporabljajo tehnologijo, ki se imenuje “piškotki”. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki se shrani na trdem disku vašega računalnika, ko odprete spletno stran ali določen del spletne strani. Piškotki omogočajo podjetju Bisnode, da se seznani s tem, kateri deli njegovih spletnih strani so najbolj priljubljeni, katere strani uporabniki obiskujejo in koliko časa se na teh straneh nahajajo.

Bisnode uporablja piškotke za ugotavljanje strukture prometa na njegovih straneh, kar mu pomaga pri izboljšavi strukture spletne strani in prilagajanju vašim željam, saj si želimo, da bi strani čim bolj ustrezale zanimanju in željam uporabnikov. Na primer, spremljamo mesta, ki jih ljudje obiskujejo, in obiskovalčeve dejavnosti na naših spletnih straneh. Bisnode uporablja piškotke za ponovno trženje. Pri izvajanju in shranjevanju teh izsledkov ostanejo podatki nerazkriti.

Če ne želite sprejemati piškotkov, jih lahko onemogočite z upoštevanjem navodil izdelovalca brskalnika. Več o teh funkcijah si, prosimo, oglejte v navodilih za uporabo brskalnika. 

Več o piškotkih in kako jih odstranite si lahko preberete tukaj.

Dostop do podatkov podjetja in vaših osebnih podatkov
Pravico imate dostopati do osebnih podatkov, podatke prepisati, kopirati, dopolniti in popraviti ali brisati nepravilnosti v vaših osebnih podatkih ter tudi nasprotovati njihovemu obdelovanju. Dajanje osebnih podatkov je prostovoljno. Prav tako imate pravico, da izveste, kdo so uporabniki osebnih podatkov ali kakšne vrste uporabnikov so. 

Če si želite ogledati, popraviti, spremeniti ali posodobiti svoje osebne podatke ali podatke vašega podjetja, nam jih pošljite na naslov info.si@bisnode.com, po faksu 01/620 27 08 ali pa nas pokličite na 01/620 27 00.

Na omenjeni telefonski številki smo vam na voljo tudi za vsa dodatna pojasnila.